![]() |
Bóg w promocji - Wersja do druku +- Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net (https://e-sancti.net/forum) +-- Dział: Religia w Świecie (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Kultura (/forumdisplay.php?fid=19) +--- Wątek: Bóg w promocji (/showthread.php?tid=2480) |
Bóg w promocji - Andr2ej - 07-07-2007 03:10 Artrykuł z "Przekroju" http://przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2953&Itemid=62 i co o tym sądzicie ? - Ela - 07-07-2007 04:47 jakos jeszcze nie widzialam zadnej reklamy w TV, ktora by reklamowala "kosciol " - M. Ink. * - 07-07-2007 10:53 Cytat:Konserwatywny Kościół katolicki nieśmiało sięga po reklamę, bo boi się ryzykować swój tradycyjny wizerunek, nawet gdyby miało mu to przysporzyć wiernych.najwyraźniej "Przekrój" lepiej zna motywy działania Kościoła niż sam Kościół niedługo, kiedy biskup nie będzie mógł zrozumieć własnych myśli będzie chodził po poradę do Najsztuba - bo ten będzie wiedział lepiej ![]() - Ks.Marek - 07-07-2007 13:01 Andr2ej napisał(a):jakos jeszcze nie widzialam zadnej reklamy w TV, ktora by reklamowala "kosciol " Cytat:najwyraźniej "Przekrój" lepiej zna motywy działania Kościoła niż sam Kościół Cytat:Zamożne, dobrze ubrane małżeństwo z nastoletnią córką zajmuje miejsca w kościelnej ławie. Rodzina nie ma jednak szansy się skupić. Kościelną ciszę przerywa płacz dziecka, które bezskutecznie próbuje uspokoić samotna ciemnoskóra kobieta. Po chwili czyjaś dłoń naciska duży czerwony guzik i matka z dzieckiem wylatują z kościoła jak z katapulty. Ten sam los spotyka też objętą parę gejów i siedzącego nieopodal mężczyznę o latynoskich rysach twarzy. [ Dodano: Sob 07 Lip, 2007 13:02 ] Prawie jak Kościół... - Bioman - 08-07-2007 00:13 A ja bym chciał widywać reklamy religijne. Zwłaszcza takie (jest też artykuł - wystarczy kliknąć "powrót do artykułu") ![]() Ks.Marek napisał(a):Prawie jak Kościół...Prawie robi wielką różnicę. Nie mogłem się powstrzymać ![]() - Teofil - 08-07-2007 00:28 Cytat:W UCC jest też konserwatywna reakcja, która organizuje swoje własne zebrania synodalne, ma swoje władze, odrębne zbory itp. Nie chcą z niego oficjalnie wystąpić, bo to Kościół ściśle związany z historią Nowej Anglii i mają nadzieję, że kiedyś sytuacja się zmieni.Cytat:Zamożne, dobrze ubrane małżeństwo z nastoletnią córką zajmuje miejsca w kościelnej ławie. Rodzina nie ma jednak szansy się skupić. Kościelną ciszę przerywa płacz dziecka, które bezskutecznie próbuje uspokoić samotna ciemnoskóra kobieta. Po chwili czyjaś dłoń naciska duży czerwony guzik i matka z dzieckiem wylatują z kościoła jak z katapulty. Ten sam los spotyka też objętą parę gejów i siedzącego nieopodal mężczyznę o latynoskich rysach twarzy. Zresztą wcale bym się nie zdziwił, jeśli niedługo reklamować się w tym stylu nie zaczął Kościół Episkopalny Stanów Zjednoczonych. Choć zresztą media same robią mu reklamę. - Lapsi - 08-07-2007 00:36 Teofil napisał(a):Choć zresztą media same robią mu reklamę.Tak, to prawda... Media w ogóle to sa super w kreowaniu bohaterów mimo woli... - Ks.Marek - 08-07-2007 00:40 ![]() To jest super. I zgadzam się z Biomanem, jak prawie nigdy... Powinny pojawiac sie takie reklamy, może by cos ruszyło sie w tych sumieniach ludzkich... - Bioman - 08-07-2007 18:13 Cytat:Zamożne, dobrze ubrane małżeństwo z nastoletnią córką zajmuje miejsca w kościelnej ławie. Rodzina nie ma jednak szansy się skupić. Kościelną ciszę przerywa płacz dziecka, które bezskutecznie próbuje uspokoić samotna ciemnoskóra kobieta. Po chwili czyjaś dłoń naciska duży czerwony guzik i matka z dzieckiem wylatują z kościoła jak z katapulty. Ten sam los spotyka też objętą parę gejów i siedzącego nieopodal mężczyznę o latynoskich rysach twarzy.Musiałem ją znaleźć ![]() A to druga bardzo znana reklama, która dostała nagrodę "Outstanding 2004 Commercial" - została przyznana za pozytywne nastawienie w stosunku do homoseksualistów, biseksualistów i transseksualistów. I wszyscy są happy 8-[ . Jaki ten Zjednoczony Kościół Chrystusa jest "pięknie" liberalny. Rzekłbym, że aż do bólu 8-[ . Żeby trzymać homoseksualistów w takiej iluzji normalności, brrr ... #-o ![]() Ks.Marek napisał(a):I zgadzam się z Biomanem, jak prawie nigdy...Pse ksiedza, a myślałem, że prawie zawsze się zgadzamy ![]() [ Dodano: Nie 08 Lip, 2007 18:43 ] Artykulik Jakby skasowali na tej stronce, to zamieszczam najważniejsze. Cytat:"Nie będę Bożym maklerem" - Ks. Andrzej Luter o reklamach spowiedzi wielkanocnej - M. Ink. * - 09-07-2007 06:10 te reklamy sa super :roll2: rozumiem, że to sugestia odnośnie KRK? :lol2: - Bioman - 09-07-2007 10:44 M. Ink. * napisał(a):te reklamy sa super :roll2:Raczej tak ![]() ![]() Naprawde nie mogłem się powstrzymać przed znalezieniem tych reklam ![]() [ Dodano: Pon 09 Lip, 2007 10:44 ] M. Ink. * napisał(a):te reklamy sa super :roll2:Raczej tak ![]() ![]() Naprawdę nie mogłem się powstrzymać przed znalezieniem tych reklam ![]() Jak chcecie jeszcze co nieco znaleźć o UCC to proszę tutaj. Może lepsze jaja znajdziecie ![]() - M. Ink. * - 09-07-2007 11:15 Bioman napisał(a):Raczej takpożyjemy, zobaczymy... ...co z tego ziarna wyrośnie: kąkol czy pszenica - Reketier - 10-07-2007 19:11 Hmm a według mnie to takie trywializowanie sakrum. Nie podoba mi się:/ - Ks.Marek - 10-07-2007 19:13 Reketier napisał(a):Hmm a według mnie to takie trywializowanie sakrum. Nie podoba mi się:/Każdy ma prawo do swego zdania. Wg mnie, reklamy wiary, jeśli tak mozna powiedziec, są całkiem do rzeczy. - Reketier - 10-07-2007 19:18 Z własnego doświadczenia wiem, że to ma odwrotny efekt. Wydaje mi się, że ludzie dzisiaj szukają właśnie sakrum, tej boskości a nie kolejnego produktu. |