![]() |
piosenki dla dzieci z lat 90 - Wersja do druku +- Forum Ewangelizacyjne e-SANCTI.net (https://e-sancti.net/forum) +-- Dział: Religia w Świecie (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Kultura (/forumdisplay.php?fid=19) +--- Wątek: piosenki dla dzieci z lat 90 (/showthread.php?tid=5213) |
piosenki dla dzieci z lat 90 - bashca - 18-07-2010 14:01 fakt, że juz ostatni raz mam to -nasćie lat, spowodował że próbuje odgrzebac to co pamiętam z dzieciństwa.. ja, aleksab, omyk, marzenka, magdzik, jest nas trochę, żeby powspominac te beztroskie czasy dzieciństwa ![]() pamięta ktoś z Was jakies tytuły? macie może linki konkretnych piosenek Fasolki ogórek, ogórek zielony ma garniturek ![]() [URL=http://www.youtube.com/watch?v=d-R9_KjNlPo&feature=related] Witaminki, dla chłopczyka i dziewczynki kundel bury Zuzia ,lalka nie duża Kolorowe kredki każdy ma jakiegos bzika kocur bury Szczotka ,pasta kubek ciepła woda ten teledysk mie rozwalil ![]() Mała Natalia Kukulska do dzisiaj mam jej kasete magnetofonową, niestety zepsuta jest, dobrze że na youtubie piosenki znalazłam i to teledyski ![]() Pusze Okruszek Co powie tata ? Mała smutna królewna Polec ze mną Bal moich lalek Domowe przedszkole ![]() ![]() Domowe przedszkole Kulfon i Monika jako dziecko nie lubilam tej bajki, czy jakkolwiek to nazwać, ale teraz z sentymentem słucham tej piosenki "sam jeszcze nie wiem co ze mnie wyrośnie gruszki na wierzbie czy śliwki na sośnie" Kulfon, co z ciebie wyrośnie bursztynek Bursztynek bursztynek znalazłam go na plaży , słoneczna kropelka , kropelka złotych marzeń" ![]() pójde przez park Pierwsza połowa lat dziewięćdziesiątych, program pierwszy Polskiego Radia i audycje dla dzieci wieczorami zakochany Pierrot zabiore brata za koniec świata podajcie jeszcze jakieś linki jak znajdziecie ![]() - lidia - 18-07-2010 14:34 Lubię te piosenki, Kukulskiej, kupowałam je dla mojej córki ![]() - bashca - 25-07-2010 00:36 no, u mnie tez Natalka królowała w dzieciństwie ![]() kiedyś miała podobnie , jak bodajże Tomasz w jednym z tematów dał swoje ulubione pieśni, kliknęłam na youtube`a wśród znalazło sie kilka których melodią znałam na pamięć z czasów dzieciństwa ![]() kiedyś widocznie mama z tata dużo słuchali tej kasety ![]() jeszcze szukam jeszcze piosenek zespółu " serduszka" pamiętam że bardzo lubiłam ich słuchac jak miałam to 7 czy 8 lat, jednak kaseta magnetofonowa zaginęła bez śladu. kojarzy może ktos ich piosenki? mieli tam religijne piosenki tez, choc nie wiem czy tylko. |