Anuszka napisał(a):Pafni posłuchaj sobie w piątek 8 października audycji "Czas wzrastania dla młodzieży " o godź. 21.45 w Radiu Maryja" będziesz mogla wtedy tam zadzwonić i powiedzieć co myślisz o tym radiu. Możesz też posłuchać w niedziele o godź 18.15 audycji "By odnowić oblicze ziemi" to są świadectwa ludzi z całego świata którzy słuchają Radia Maryja. Może wtedy sobie wyrobisz zdanie o tym radiu i nie będziesz pisała rzeczy których w tym radiu nie ma.
My nie mamy obowiązku lubić premiera Tuska a czy Ty żyjesz w miłości do Radia Maryja i o. Tadeusza Rydzyka?
Dosłowne słowa papieża Jana Pawła II o Radiu Maryja brzmiały:
"Ja codziennie dziękuję Panu Bogu za to, ze jest w Polsce takie radio jak Radio Maryja"
Chcę dodać, że w radiu codziennie modlą się za rządzących nami.
1.) Jestem facetem
2.) Zdanie o tym radiu wyrobiłem sobie przez już jakieś 7 lata słuchania. Być może nie zauważasz rzeczy które ja zauważam. Przykład pierwszy. rano ksiądz prawi o miłosierdziu, dzwonią następnie telefony jaka ta katecheza była dobra. Następnie po katechezie jest rozmowa o rozliczeniu się z ludźmi którzy kiedyś tam poczynili jakieś zło. Chęć zemsty jest większa nagle od tego miłosierdzia. Nie widzisz w tym obłudy?
Dzwoniłem do radia Maryja parokrotnie, pierw tematem była wojna w Iraku, potem temat był o filmach tzw.kultowych co księdzu kojarzyło się z kultem i był zły na formę nazwy filmów klasycznych. Były jeszcze inne tematy.
sant napisał(a):pafni napisał/a:
kiedy to o żydach nikomu jeszcze nie przyszło do głowy mówić w sposób niegodziwy.
Mógłbyś podać przykłady owego mówienia o żydach w sposób niegodziwy?
No chyba żartujesz sobie, nie nagrywam tych audycji. Przecież była głośna sprawa i potem RM spuściło z tonu. Najczęściej to słuchacze nienawistni całe zło zwalali na mówiąc w skrócie obcokrajowców.
Dla mnie nie jest to radio katolickie, raczej quazikatolickie, czasem z formą wypowiedzi nazistowskiej.
Śmieszy mnie jak w tym radiu mówi się o polskiej prasie,mediach itp. To radio dzieli na Polaków i Niepolaków. Każdy kto pracuje np. w Gazecie Wyborczej jest dla nich Niepolakiem, tak samo w TVN czy Fakcie. Jest to pożałowania godne. Ale przecież w jaki inny sposób mieli by posłuch? Tylko właśnie w taki, czuć wciąż tam zagrożenie, emocja zagrożenia trzyma wszystkich w kupie i to się udaje! To upolitycznienie ma moc.